Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Ház! Az általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, hanem a törvényjavaslat elfogadásáról egészében kell döntenünk. Kérdezem, van-e ellentétes tudomása vagy észrevétele bárkinek is a most elmondottakkal kapcsolatban. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs senkinek.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik.

(17.30)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaságban élõ szlovén nemzeti kisebbség és a Szlovén Köztársaságban élõ magyar nemzeti közösség különjogainak biztosításáról szóló, Ljubljanában, 1992. november 6-án aláírt egyezmény kihirdetése tárgyában benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 303 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, azaz egyhangúlag elfogadta a törvényjavaslatot.

Kérdezem, hogy kívánja-e valamelyik képviselõcsoport a szavazatát megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a házbizottság idõközben megszületett javaslata értelmében ma a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat tárgyában, a Házszabálytól való eltérés kérdésében határozathozatalra nem kerül sor. A házbizottság ez irányú indítványát a jövõ héten terjeszti az Országgyûlés elé, és a jövõ héten határozunk errõl.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság kormánya és az osztrák szövetségi kormány között a Mörbisch-Siegendorf összekötõ út használatáról szóló egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal.

Az elõterjesztést H/1908. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/1908/1- 2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Világosi Gábor belügyi államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage