Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Szeretném emlékeztetni a tisztelt Országgyûlést, hogy az elõbb elfogadott napirendünk szerint szavazások következnek. Mielõtt erre sor kerül, tájékoztatom önöket, hogy a házbizottság múlt heti ülésén úgy foglalt állást, hogy az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája lehetõség szerint záruljon le. A kiküldött napirendi ajánlás szerint ugyanakkor - leírási hiba folytán - az általános vita mindenképpen lezárul. Az általános vita lezárására tehát csak akkor kerül sor, ha egyik frakció sem kéri a jövõ heti lezárást.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön három elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról szóló T/1962. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 159 igen, 2 nem, 0 tartózkodás. - A Ház nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! (Több képviselõ jelentkezik, hogy nem mûködik a gépe.) Kérném Szili Sándor képviselõ úr gépét bekapcsolni, valamint Gráf József, Szabó Katalin, Vankó Magda, Pál Béla gépét is. (Zaj, több képviselõ érkezik az ülésterembe.) A képviselõtársaimat is megkérem, hogy foglalják el helyüket, szavazás következik.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom még egyszer a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról szóló T/1962. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 190 igen, 2 nem, 1 tartózkodás. - Zaj, derültség, még néhány képviselõ érkezik az ülésterembe.) Kutrucz Katalin képviselõ asszony szavazott? (Dr. Kutrucz Katalin: Igen.) Szabad György képviselõ úr? (Dr. Szabad György: Igen. - Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérem, még egyszer ismételjük meg a szavazást, azt hiszem, az lesz a legegyszerûbb.

(16.00)

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûléstõl, hogy egyetért-e a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról szóló T/1962. számú törvényjavaslat részletes vitára bocsátásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: Szili Sándor és Gráf József szavazataival együtt az Országgyûlés 200 igen szavazattal, 3 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról szóló T/1984. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Szili Sándor és Gráf József szavazatával együtt az Országgyûlés 201 igen szavazattal, 5 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: Szili Sándor és Gráf József igen szavazatával az Országgyûlés 191 igen szavazattal, 16 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a tûz elleni védekezésrõl, a mûszaki mentésrõl és a tûzoltóságról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/1544. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/1544/22-35. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy február 20-i ülésünkön az MDF és a KDNP képviselõcsoportja vezérszónoki felszólalására nem került sor. Elõször a két képviselõcsoport vezérszónokainak adom meg a szót 10-10 perces idõkeretben.

Megadom a szót Rusznák Miklós képviselõ úrnak, a KDNP képviselõcsoportja vezérszónokának. Kérem, fáradjon az emelvényre.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage