Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Nagyon köszönjük. Megkérdezem a kormány jelen lévõ képviselõit, hogy kíván-e közülük valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kíván. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki ebben a témakörben felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, hogy van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele? (Nincs ilyen jelzés.) Nincs. A határozathozatalra holnapi ülésnapunkon kerül sor.

Soron következik a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1989. számon, a kulturális bizottság ajánlását pedig T/1989/19. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 1. pontja a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 5. § (2) bekezdésének kiegészítését indítványozza. A javaslat a járulékmentességre irányuló szabályokat kívánja pontosítani. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslathoz kapcsolódóan. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kíván. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Az ajánlás 2. és 3. pontjai a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 7. § d) pontjának módosításával az alapból teljesíthetõ kiadások egyik célját kívánják a törvényjavaslattól eltérõen meghatározni. Indítványozom az összetartozó ajánláspontok tárgyalásának összekapcsolását. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni a részletes vita e szakaszában. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kíván. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 4. pontjához, amely a törvényjavaslat új paragrafussal történõ kiegészítését kezdeményezi az alap kötelezettségvállalásra vonatkozóan. (Nincs ilyen jelzés.) Jelzés nem érkezik. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Az ajánlás 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15. és 16. pontjai egyaránt a törvényjavaslat mellékletének módosítására, illetõleg kiegészítésére irányulnak. Indítványozom az összetartozó ajánláspontok tárgyalásának összekapcsolását. Amennyiben ezzel egyetértenek, kérem, kézfelemeléssel jelezzék! (Szavazás.)

Az Országgyûlés jól látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában. Megadom a szót Miklós László képviselõ úrnak, Magyar Szocialista Párt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage