Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e még valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem. Megkérdezem államtitkár urat... (Dr. Szent-Iványi István: Nem.) Õ sem kíván válaszolni az elhangzottakra.

Az általános vitát ezzel lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e valakinek ezzel kapcsolatosan észrevétele. (Nincs jelzés.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Horvát Köztársaság között a Magyar Köztársaságban élõ horvát kisebbség és a Horvát Köztársaságban élõ magyar kisebbség jogainak védelmérõl szóló, Eszéken, 1995. április 5-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a frakciókat, hogy kívánják-e indokolni szavazatukat. (Nincs jelzés.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság között Budapesten, 1994. szeptember 7-én aláírt barátsági és együttmûködési szerzõdés megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal. Az elõterjesztést H/1991. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig H/1991/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Szent-Iványi István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage