Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki hozzászólni. (Nincs jelentkezõ.) Nem. Gondolom, az államtitkár úr sem kíván még egyszer szólni. (Dr. Szent-Iványi István: Nem.)

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát ezzel lezárom. Az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, így részletes vitára nem kerül sor. Megkérdezem, hogy van-e valakinek ezzel kapcsolatosan véleménye. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság között Budapesten, 1994. szeptember 7-én aláírt barátsági és együttmûködési szerzõdés megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 272 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kívánja-e valamelyik frakció a szavazatát indokolni? (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az értelmi fogyatékosokat segítõ országos érdekvédelmi szervezetek költségvetési támogatására szolgáló keret elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala. Az elõterjesztést H/2135. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel a határozati javaslathoz módosító javaslatot nem nyújtottak be, részletes vitára nem kerül sor. A határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az értelmi fogyatékosokat segítõ országos érdekvédelmi szervezetek költségvetési támogatására szolgáló keret elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 270 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a frakciókat, kívánják-e indokolni a szavazatukat. Gyõriványi Sándor kívánja a Független Kisgazdapárt szavazatát indokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage