Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem, látja-e valaki akadályát annak, hogy ezekrõl az ügyrendi tárgyú indítványokról az Országgyûlés gyakorlatának megfelelõen egy szavazással határozzunk. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés, észrevétel nem érkezett, ezért kérem önöket, hogy kézfelemeléssel szavazzanak az elhangzott javaslatról. (Szavazás.) Köszönöm. Egyhangú döntés. Tehát megállapítom, hogy az Országgyûlés egyhangúlag a tárgyalástechnikai összevonásokat elfogadta.

Az elsõ vitaszakasz következik. Ennek alapján, az ajánlás 1-39. pontjainak megfelelõen kérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, a vita e szakaszát lezárom.

A részletes vita második vitaszakaszát nyitom meg, az ajánlás 40-58. terjedõ pontjainak megfelelõen. Kérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólalásra jelentkezés nem történt, a vita e szakaszát lezárom.

A harmadik vitaszakaszt képezi az ajánlás 58-89. pontja. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Felszólalásra senki sem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 90-129. pontjaiban lévõ módosító javaslatokhoz. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, a vita e szakaszát lezárom.

A következõ vitaszakaszt képezi az ajánlás 130-178. pontjaiban lévõ indítványsor. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, a vita e szakaszát lezárom.

A részletes vita utolsó szakaszát nyitom meg az ajánlás 179-216. pontjainak megfelelõen. Kérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Felszólalásra jelentkezõ nincs, ezért a vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került.

A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom. A vita lezárása után az elõterjesztõ kaphat szót. Kérdezem dr. Világosi Gábor államtitkár urat, hogy kíván-e szólni. (Dr. Világosi Gábor: Nem.) Nem. Feltételezem, hogy a határozathozatalt megelõzõen kívánja a zárszót elmondani. (Dr. Világosi Gábor bólint.) Államtitkár úr jelezte, hogy így van.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan a jövõ héten határoz az Országgyûlés.

Most soron következik az életüktõl és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló 1992. évi XXXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/1268. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1268/19. számon kapták kézhez.

Az emberi jogi bizottság ülésén kisebbségi vélemény is megfogalmazódott. Ezért a bizottság többségi és kisebbségi véleményét is meghallgatjuk.

A bizottság elõadója elõzetes jelzés szerint dr. Tóth Pál úr. Megadom a szót Tóth Pál úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage