Pál Béla Tartalom Elõzõ Következõ

PÁL BÉLA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselõtársaim! Benyújtott indítványunkhoz javaslataikat képviselõtársaink elsõsorban a költségvetési és pénzügyi bizottság, valamint a mezõgazdasági bizottság ülésén fogalmazták meg, s én úgy gondolom, hogy Baky György képviselõtársammal együtt, akivel egy gyakorlati életben felmerülõ problémát karoltunk fel azzal, hogy ezt a törvényjavaslatot beterjesztettük, megfogalmazhatjuk azt, hogy képviselõtársaink nagymértékben hozzájárultak az eredeti szándékunk még jobb érvényesüléséhez.

Így elõterjesztõként támogatjuk Miklós László képviselõtársunk módosító indítványát, amely a fogyasztási adó rendelkezéseivel összhangban a pörkölt kávét tartalmazó kávékeveréket, valamint kávékeverék-kivonatot is a jövedéki törvény hatálya alá tartozónak javasolja. Egy jelentõs kiskaput zár be a tisztelt Ház azzal, ha e módosító javaslatot elfogadja.

Köszönjük képviselõtársainknak, hogy nem nyújtottak be módosító javaslatot ahhoz a javaslatunkhoz, amely azt célozta, hogy a kávépörkölõ kistermelõk ugyanolyan elbírálás alá essenek, mint a sörfõzõk, a fûszerpaprika-õrleményt elõállító, valamint a bérfõzési tevékenységet folytató kisvállalkozások, tehát ugyanúgy a kávépörkölõ kisüzemeknek is egymillió forint jövedéki biztosíték letételére legyen lehetõség a korábbi rendelkezésnek megfelelõ ötmillió forinttal szemben. Köszönöm, hogy ebben képviselõtársaim támogattak, és kérem, hogy a szavazás során is tartsák fenn ezt a támogatásukat, hiszen ezzel a módosítással lehetõség lesz arra, hogy ezek a kávépörkölõ kisüzemek, amelyek döntõen családi vállalkozásban mûködnek, tovább folytathassák a tevékenységüket.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage