Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik.

Az ajánlás 2., 4. és 6. számú pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezekrõl nem határoz az Országgyûlés, így a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

A T/2041/6. számú ajánlás 1., 3., 5. és 7. pontjaiban lévõ módosító javaslatokat az elõterjesztõ támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 258 igen szavazattal, 10 ellenében, 21 tartózkodással elfogadta.

Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkor kerül sor.

Most soron következik a honfoglalás 1100. évfordulójának emléknapjáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1919. számon, az egységes javaslatot pedig T/1919/6. számon kapták kézhez.

Mivel az elõterjesztéshez senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a honfoglalás 1100. évfordulójának emléknapjáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 290 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

A Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportja nevében Fekete György képviselõ úr kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót háromperces idõkeretben.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage