Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Magam is egyetértek Kövér László képviselõ úrral abban, hogy fel kell hívni a miniszterelnök úr figyelmét arra, hogy gondoskodjon arról, hogy amikor az interpellációk és az azonnali kérdések órájában a képviselõk az alkotmányban biztosított jogukkal élve kérdéseket tesznek fel, akkor azokra megfelelõ választ kapjanak.

A mai napon nem ez történt, hiszen a kormány kijelölte Akar László államtitkár urat helyettesítõként válaszadásra. Nem arra jelölte ki Akar Lászlót, hogy mérlegeljen, hogy megteszi-e ezt a válaszadást vagy nem teszi meg, hanem kijelölte a feladat elvégzésére. Amennyiben az államtitkár úr ezt a feladatot valamilyen oknál fogva nem tudja ellátni, akkor - megítélésem szerint - nem a parlamentnek kell ezt jelezni, hanem a miniszterelnök úrnak, illetve helyettesének, hogy - tekintve, hogy nem vállalja a helyettesítési feladatot - jelöljön ki más helyettest.

Úgy gondolom, a kormány belügye az, hogy hogyan tudják megoldani a helyettesítési rendet; ezért képviselõt, képviselõi jogosítványt károsodás nem érhet. Ezért tisztelettel magam is támogatom, hogy a miniszterelnök úrnak egy ilyen tartalmú levelet a Ház vezetése írjon. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage