Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársaim! Az általános kérdések felvetésén túl az államtitkár úr válaszát nagy többséggel elfogadta a parlament. Azt hiszem, annak, hogy ez az indok elfogadható-e, már az Országgyûlés határozata az, ami keretet szab.

Több ügyrendi észrevétel, javaslat nincs? (Nem jelentkezik senki.) Nincs? (Derültség. - A képviselõk felállnak a helyükrõl.) Nincs még szünet, bocsánat!

Soron következik az Országgyûlés jegyzõjének titkos szavazással történõ megválasztása. A Magyar Szocialista Párt által jelölt jegyzõ megválasztására kerül sor. Az MSZP képviselõcsoportja az Országgyûlés jegyzõjének Szili Sándort jelöli. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály értelmében az indítványhoz módosító javaslatot nem lehet benyújtani, arról az Országgyûlés vita nélkül, titkos szavazással határoz.

Tisztelt Országgyûlés! A titkos szavazás a szokásos rendben történik, ennek menetét csak röviden ismertetem. Képviselõtársaim a Duna-parti folyosón vehetik át a szavazólapokat, a képviselõk neve szerint ábécé-sorrendben, hat csoportban. Tájékoztatom önöket, hogy a szektoroknál egy zöld színû szavazólapot és egy borítékot vehetnek át. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkét.

Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, hogy röviden ismertesse a szavazás szabályait.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage