Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Megadom a szót Korózs Lajos úrnak, a honvédelmi bizottság elõadójának. (Korózs Lajos tagadólag int.) Képviselõ úr jelezte, hogy nem kíván szólni. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.) Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitákra nem kerül sor, a törvényjavaslatok elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincs. A határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és a Németországi Szövetségi Köztársaság kormánya között a minõsített információk kölcsönös védelme tárgyában Budapesten 1995. október 25-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl és kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 264 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és az Amerikai Egyesült Államok kormánya között a minõsített katonai információk védelme tárgyában Washingtonban 1995. május 16-án aláírt biztonsági egyezmény megerõsítésérõl és kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 268 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és a Svéd Királyság kormánya között a katonai minõsített adatok védelme tárgyában Budapesten 1995. október 13-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl és kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 269 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazataikat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a nemzetközi bûnügyi jogsegélyrõl szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/1979. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/1979/22. és 23. számokon kapták kézhez. Megadom a szót dr. Csiha Judit államtitkár asszonynak, aki a vitában elhangzottakra kíván válaszolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage