Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ elõzetesen írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/1884/9. számú ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 23., 24. és 25. pontjaiban lévõ módosító javaslatokat az elõterjesztõ támogatja. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja a T/1884/6. számú ajánlás 1., 2., 3., 5., 6., 8., 9., 10., 11., 12., 15., 16., 17., 18., 20., 21., 22., 23., 24. és 25., valamint a T/1884/9. számú kiegészítõ ajánlás 11. pontjában lévõ javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja az elõterjesztõ.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 119 igen, 33 nem, 3 tartózkodás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat... Nem határozatképes az Országgyûlés! (Rövid szünet.)

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja az elõterjesztõ által is támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés a módosító javaslatokat 163 igen szavazattal, 34 ellenszavazat, 2 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 4. pontjában Kertész István a törvényjavaslat 2. § (3) bekezdésének módosításával azt indítványozza, hogy a kiadási többlet fedezetére a törvényben meghatározott rendezés során jóváírt összeggel a Nyugdíjbiztosítási Alap likviditási tartaléka visszapótlásra kerüljön.

(20.00)

A bizottságok támogatják. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 146 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 7. pontjában Kertész István a törvényjavaslat 5. §-a (1) bekezdésének módosításával az Egészségbiztosítási Alap zárszámadási összegeinek módosítását javasolja. A bizottságok támogatják. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 139 nem szavazattal és 8 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 13. és 14. pontjában Kertész István a törvényjavaslat 13. §-a (2) és (3) bekezdéseinek elhagyását javasolja. A bizottságok támogatják. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 51 igen szavazattal, 153 nem szavazattal és 12 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 26. pontjában Kertész István a törvényjavaslat 11. számú melléklet "Kiadások" elsõ címében foglalt elõirányzatok 1994. évi teljesítésének módosítását indítványozza. A bizottságok támogatják. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 16 igen szavazattal, 187 nem szavazattal és 17 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a polgári védelemrõl szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1647. számon, az egységes javaslatot pedig T/1647/139. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az elõterjesztéshez senki nem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot.

A törvényjavaslat egészének elfogadásához az alkotmány 70/H §-a alapján a jelen levõ országgyûlési képviselõk kétharmadának "igen" szavazata szükséges.

Az egységes javaslat 45. §-a ugyanakkor a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvényt egészíti ki. E paragrafus elfogadásához tehát az egyszerû többség is elegendõ. Az elmondottaknak megfelelõen a zárószavazás két szakaszban történik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az egységes javaslat 45. §- át. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom az Országgyûlés határozatát: az Országgyûlés a javaslatot 220 igen szavazattal, 2 nem szavazattal és 2 tartózkodással elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy az elõzõ szavazásra figyelemmel elfogadja-e a polgári védelemrõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a határozatot 225 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e a szavazatukat megindokolni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közép-európai szabadkereskedelmi megállapodást módosító megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája. Az elõterjesztést H/2309. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/2309/1-2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Soós Károly Attila államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage