Elnök Tartalom Következõ

              Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának 31. ülésnapja
                          1996. május 8-án, szerdán
                       (9.01 óra - Elnök: Kóródi Mária
                  Jegyzõk: dr. Semjén Zsolt és Tóth István)

ELNÖK: Jó reggelt kívánok. Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri a televízió nyilvánossága elõtt mai munkánkat.

Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának 31. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében dr. Semjén Zsolt és Tóth István jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 129. §-ának (1) bekezdése alapján a kormány politikai vita megtartását kezdeményezte "A nyugdíjreform kérdéseirõl" címmel. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványt V/2384. számon, a kormány ezzel kapcsolatos tájékoztatóját pedig V/2384/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a vita menetét. Elõször Szabó György népjóléti miniszter úr nyilatkozatát hallgatjuk meg 40 perc idõtartamban. Majd az egyes képviselõcsoportok felszólalói következnek, a rendelkezésre álló idõkeretet a kiküldött és kifüggesztett napirendi ajánlás tartalmazza. A Házszabály rendelkezéseinek megfelelõen a soros jegyzõk mérik és képviselõcsoportonként összesítik a képviselõk által igénybe vett beszédidõt. Jelzik az elnöknek, ha a képviselõcsoport a beszédidejét kitöltötte. Végül a miniszter úr viszontválaszára kerül sor 15 perces idõtartamban.

Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket a Házszabály idõkeretre vonatkozó egyes rendelkezéseire. E szerint a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselõk idejébe számít bele. Vita közbeni kétperces felszólalásokat - a személyes érintettségre történõ reagálás kivételével - bele kell számítani az idõkeretbe, ugyanakkor az ügyrendi felszólalásokat nem kell az idõkeretbe beszámítani.

Tisztelt Országgyûlés! Most megadom a szót Szabó György népjóléti miniszter úrnak, hogy tegye meg nyilatkozatát.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage