Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Ha jól értettem, akkor most a határozati javaslat 1. pontjáról van szó.

A határozati javaslat 1. pontja azt mondja, hogy az Országgyûlés tudomásul veszi ezt az egész akciót és megállapítja, hogy a tõkejuttatáshoz a Budapest Bank vezetésének anyagi érdekeltsége nem fûzõdött.

A határozati javaslatnak ez a megállapítása teljességgel elfogadhatatlan. A mindennapi gondolkodás, a mindennapi ész, a legáltalánosabb tapasztalat bizonyítja, hogy igenis minden vállalat - és így minden bank - vezetésének anyagi érdekeltsége fûzõdik a vállalkozása sikeréhez. Ettõl függ a vállalat vagy a bank vezetõinek nemcsak a rendszerint magas prémiuma, hanem ettõl függ üzletemberi, bankvezéri presztízse, reputációja és további elhelyezkedési, jövedelmi lehetõsége is.

Állítólag ez a tõkejuttatás valami nagyszerû dolog volt, nagyon jól került ki belõle a Budapest Bank, következésképp ehhez a tõkejuttatáshoz, mint a bank sikeres tevékenységének egyik feltételéhez, a bank vezetõinek igenis eminens anyagi érdeke fûzõdött. Éppen ezért a beterjesztett javaslatnak ez a pontja teljességgel elfogadhatatlan, mert a legmindennapibb tapasztalatnak mond ellent. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage