Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Most tehát a jegyzõ úr által ismertetett támogatott módosító javaslatokat teszem fel szavazásra. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 283 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 8. pontjában Rusznák Miklós a törvényjavaslat 5. § (1) bekezdésében a postáról szóló törvény 9. §-a (4) bekezdése kiegészítését kezdeményezi. Lényege: a 600 fõnél kisebb népességszámú településen, ahol állandó postai szolgáltatóhely mûködik, annak egyéb más postai szolgálatóhellyel való helyettesítése csak a települési önkormányzat elõzetes egyetértése alapján történhet. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, a KDNP képviselõcsoportja kérésére szavazunk.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 94 igen szavazat, 198 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 35. pontban K. Csontos Miklós a melléklet 2. pontja módosításával azt kezdeményezi, hogy a képes levelezõlap fogalom meghatározásánál ne "közlemény", hanem "szöveg" szerepeljen. A gazdasági bizottság támogatja, az önkormányzati nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 83 igen, 197 ellenszavazat és 27 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(17.20)

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem képviselõtársaimat, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem határozott az Országgyûlés. (Nincs jelentkezõ.) Nincs jelzés.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most viszont soron következik, tisztelt Országgyûlés, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést H/2350. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig H/2350/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem Gellért Kis Gábor képviselõ urat, a bizottság elnökét, hogy kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni. (Gellért Kis Gábor: Nem.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik. A részletes vitában megállapítást nyert, hogy az ajánlásban benyújtott 34 módosító javaslat pontos egyenleget tartalmaz, ilyenformán ezek összetartozóak. Az indítványok nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, a frakció nem kért róluk szavazást, így a módosító javaslatokról az Országgyûlés sem határoz.

Annak érdekében, hogy az egyes frakciók kialakíthassák álláspontjukat, az országgyûlési határozat egészérõl csak jövõ héten határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló 1995. évi CXXI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/2425. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslatot senki sem nyújtott be, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló 1995. évi CXXI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 306 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e a szavazatukat indokolni. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság polgári törvénykönyvérõl szóló 1959. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/2074. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/2074/3. és 5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Csiha Judit államtitkár asszonynak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage