Szabó György Tartalom Elõzõ Következõ

SZABÓ GYÖRGY népjóléti miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Amit ön az interpellációjában megfogalmazott, azok valóban nagyon komoly kifogások. Mindenféleképpen olyanok, amelyek egy alapos, részletes vizsgálatot feltétlenül megérdemelnek. Erre a minisztériumnak törvényességi felügyeleti jogkörénél részben lehetõsége van, illetve miután a tb alapokról szóló törvényt a tisztelt Ház úgy módosította a közelmúltban, hogy célszerûségi vizsgálatokat is végezhet, ez az ellenõrzési lehetõség még inkább kiterjedt.

Én õszintén sajnálom, hogy mindössze május 30-án jutott el az ön interpellációja a tárcához, ezért ennek az alapos kivizsgálásnak a lehetõsége nem állt fönn. Kaptam ugyan - megmondom õszintén - a biztosítói önkormányzat hivatali szervezetétõl egy rövid, vázlatszerû tájékoztatást. Nem tartom elégségesnek, szeretném hangsúlyozni.

Egy részletes kivizsgálást szeretnék ezzel kapcsolatban lefolytatni, ami mind a korábbi, mind pedig a most felvetett kérdéseire választ ad. Magam is akkor tartom megnyugtatónak az itteni esetleges elhangozható választ, ezért azt kérem képviselõ úrtól és természetesen a tisztelt Háztól is, hogy járuljanak hozzá, hogy éljek a Házszabály 117. § (1) bekezdése adta jogommal, és 30 napon belül írásban válaszolhassak képviselõtársaimnak. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage