Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzését végzõ bizottságokba tag választásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. A nemzetbiztonsági bizottság önálló indítványát H/2572. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig H/2572/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Úgy látom, hogy a nemzetbiztonsági bizottság nem kívánja külön indokolni az indítványt.

Megkérdezem a kormány képviselõjét, kíván-e valaki közülük nyilatkozni? Nem. Írásban nem jelentkezett hozzászólásra senki. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni? Nem.

Gondolom, a vitát sem kell akkor összefoglalni. Az általános vitát tehát, tisztelt Országgyûlés, lezárom.

Mivel az elõterjesztésre módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem került sor, az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele? Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzését végzõ bizottságokba tag választásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 253 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta. Gratulálunk dr. Tar György bíró úrnak. (Általános erõs taps az ülésteremben.)

Tisztelt Országgyûlés! Kívánja-e valaki a szavazatát indokolni? Wekler Ferenc esetleg az SZDSZ-ét?

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és Kanada között a kölcsönös bûnügyi jogsegélyrõl szóló Budapesten 1995. december hónapjának 7. napján aláírt szerzõdés megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatal. Az elõterjesztést H/2582.s számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Csiha Judit államtitkár asszonynak, a napirendi pont elõadójának. És egy kis figyelmet kérek, tisztelt Országgyûlés!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage