Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, idõtartamára és elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim. Tájékoztatom önöket arról, hogy a képviselõcsoportok többsége a mai egyeztetés során egyetértett abban, miszerint az egészségügyi ellátási kötelezettségrõl és a területi ellátási normatívákról szóló törvényjavaslat részletes vitájára ne ma, hanem holnap, a határozathozatalokat követõen kerüljön sor.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, figyelemmel az iménti bejelentésre, egyetért-e a házbizottság ajánlásával? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság ajánlását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a nemzetgazdaság mûködõképessége szempontjából jelentõs állami tulajdonú társaságok körének meghatározásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 234 igen szavazattal, 6 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a kormány szabad kereskedelmi politikájáról szóló tájékoztatási kötelezettségrõl szóló országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 245 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az adóazonosító jel, a társadalombiztosítási azonosító jel és a személyi azonosító használatával kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 229 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az egyes köztartozások behajtásával összefüggõ törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletese vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 235 igen szavazattal, 17 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 188 igen szavazattal, 64 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a felsõoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény módos2ításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

(16.10)

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 188 igen szavazattal, 65 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár emelésérõl és az ezzel összefüggõ törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 186 igen szavazattal, 65 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az 1996. év hátralévõ részében a két- és többoldalú megállapodások alapján tervezett, országgyûlési hozzájárulást igénylõ csapatmozgásokról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája. (Mozgolódás a teremben.) Egy perc szünetet rendelek el. (Szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, hogy akik nem kívánnak a teremben maradni, gyorsabban távozzanak!

Tisztelt Országgyûlés! Az elõbb említett elõterjesztést H/2629-es számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Fodor István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage