Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megadom a szót Varga István képviselõ úrnak, aki az MDF képviselõcsoportjának a véleményét (A képviselõ jelzi, hogy nem kíván szólni.) nem indokolja. (Derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a vad védelmérõl, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/1662. számon, az egységes javaslatot pedig T/1662/193. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-a (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatot nyújtott be, és errõl ajánlást készített T/1662/193. számon. Hack Péter bizottsági elnök úr most sem kívánja indokolni a javaslatot.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni. Nem. A záróvitát lezárom. Miniszter úr sem szól.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát a T/1662/193. számú ajánlás szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen, 45 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

(18.10)

Tisztelt Országgyûlés! Az egységes javaslat 96. § (2) bekezdésének b) és c) pontja a helyi önkormányzatokról szóló törvényt módosítja, ezért ezek elfogadásához a jelen lévõ képviselõk kétharmadának "igen" szavazata szükséges. Az egységes javaslatról történõ határozathozatal ezért két szakaszban történik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a vad védelmérõl, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvényjavaslatnak az egységes javaslat szerinti 96. § (2) bekezdésének b) és c) pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 240 igen szavazattal, 57 ellenszavazat és 10 tartózkodás mellett a törvényjavaslat idézett pontjait elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, figyelemmel az elõzõ szavazásokra is: elfogadja-e a vad védelmérõl, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 208 igen, 82 ellenszavazat és 22 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megadom a szót Gyimothy Géza képviselõ úrnak, aki a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjánk szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage