Salamon László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SALAMON LÁSZLÓ (független): Hozzá kell tegyem, hogy egy hibát én is találtam a módosító javaslatomban és ehhez képest csatlakozó módosító javaslatot terjesztettünk elõ, ami a szöveget precizírozza, egyértelmûvé teszi, hogy a '93. évi LXXIX. törvénynek a még most hatályban lévõ, azaz majd hatályon kívül helyezõ szabályai vonatkozzanak a közoktatási megállapodásra.

(21.10)

Azt azonban itt most némi aggódással kell hallanom, hogy az államtitkár úr nem ilyen irányban lát problémát az eredeti módosító javaslatban és nem ilyen irányban keresi a kormány a megoldást. Tudom jól, hogy a közoktatási megállapodások a felek egyetértésével módosíthatók, egyébként minden szerzõdés módosítható a felek egyetértésével. Ezt törvényes rendelkezések megerõsítik,

de alapelv-szinten tulajdonképpen nyugodtan mondhatjuk, hogy törvény nélkül is így van, mindenesetre a felek egyetértésén értendõk a közoktatási megállapodást kötõ két szerv, egyrészrõl az önkormányzat vagy minisztérium, másrészrõl pedig, ha mondjuk, egyházi iskolákról beszélünk, egyházak, ha alapítványi iskolákról beszélünk, az alapítvány. És bármelyik egyetértés, bármelyik részrõl az egyetértés hiányzik, ezekhez a közoktatási szerzõdésekhez nem lehet nyúlni. Még egyszer csak azt tudom mondani, hogy minden olyan rendezés, amely ezt nem veszi figyelembe, alkotmányellenes és óva inteném a mélyen tisztelt kormányt, és óva inteném igen tisztelt képviselõtársaimat attól, hogy egy ilyen horderejû ügyben Alkotmánybíróságon kikötõ és minden bizonnyal ott elbukó törvényi rendelkezés szülessen meg. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage