Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tekintve, hogy részletes vita e szakaszához több képviselõtársunk nem jelezte a hozzászólási szándékát, a részletes vita e szakaszát lezárom. És megnyitom a részletes vita utolsó szakaszát, az ajánlás 397-431. pontjainak megfelelõen.

Mivel képviselõtársaim felszólalási szándékot nem jeleztek, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vitát lezártam.

És ezért lezárom a törvényjavaslat részletes vitájának egészét. Szabó Zoltán államtitkár úr nem most kíván a vitában elhangzottakra reagálni.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a módosító javaslatokról várhatóan jövõ héten határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a felsõoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitájának lezárása. Az elõterjesztést T/2459. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy a tegnapi ülésnapon a felszólalások már elhangzottak, a részletes vita minden rendelkezésre vonatkozóan lezárult, a vita egészének lezárására kapcsolódó módosító javaslatok házszabályszerû benyújtása érdekében azonban nem került sor, a módosító javaslatokat idõközben képviselõtársaink benyújtották, ezért a részletes vitát lezárom. Feltételezem, hogy e törvényjavaslat kapcsán sem most kívánja Szabó Zoltán a vitában elhangzottakkal kapcsolatos véleményét elmondani.

Módosító javaslatokról szintén jövõ heti ülésünkön kerül sor a szavazásra.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az öregségi nyugdíjkorhatár emelésérõl és ezzel összefüggõ törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat részletes vitájának lezárása. Az elõterjesztés T/2469. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy ma délelõtt a felszólalások már elhangzottak a részletes vita minden részrendelkezésre vonatkozóan lezárult a vita egészének lezárására kapcsolódó módosító javaslatok Házszabályszerû benyújtása érdekében nem került sor. Módosító javaslatok idõközben beérkeztek, ezért a részletes vitát, tisztelt Országgyûlés, lezárom.

A népjóléti miniszter úr is késõbb fog a vitában elhangzottakra reagálni.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztés T/1805. számon a bizottságok együttes ajánlásait T/1805/113. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A honvédelmi és a nemzetbiztonsági bizottság nem kíván elõadót állítani, és az emberi jogi sem.

Tisztelt Országgyûlés! A mai részletes vita javasolt szerkezete a hatályos törvény egységeinek figyelembevételével a szükséges tárgyalástechnikai összekapcsolásokkal készült. Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse az egyes vitaegységeket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage