Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Minden frakció ismertette a szavazás indokait, ezért folytatjuk a szavazásokat.

Soron következik a felsõoktatásról szóló 1993. évi LXXX. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/2459. számon, az egységes javaslatot T/2459/318. számon kapták kézhez.

A Házszabály alapján módosító javaslatokat nyújtottak be. Ezekrõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/2459/337. számon.

Kérdezem dr. Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy szóban ki fogja-e egészíteni. (Dr. Hack Péter int, hogy nem.) Jelezte, hogy nem.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Az imént Trombitás Zoltán úr fölvetette az ügyrendi javaslatát, ezért mielõtt szavaznánk, megkérdezem az Országgyûlést, hogy a két alternatíva közül melyiket fogja választani? Ügyrendi kérdésben fogunk tehát kézfelemeléssel szavazni.

Az elsõ lehetõség, hogy összevontan történjék a vita; a másik lehetõség, hogy a vitát a megkapott záróvita anyagának megfelelõen pontonként megnyitom, pontonként lezárom.

(18.30)

Kérdezem tehát az Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a módosító javaslatok tárgyalása összevontan történjék? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége ezt a javaslatot elfogadta. Tehát összevontan fogjuk tárgyalni. Ezek alapján kérdezem önöket, hogy kíván-e valaki felszólalni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. Megadom a szót Dobos Krisztina képviselõ asszonynak, Magyar Demokrata Fórum.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage