Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. A Fidesz frakcióvezetõnek ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatokat terjesztett elõ H/2802-es számon. A házbizottság a költségvetési bizottságba Mádi László képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre Németh Zsolt képviselõ urat, a gazdasági bizottságba pedig Glattfelder Béla képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre Mádi László képviselõ urat jelöli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 267 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta.

Képviselõtársaimnak új megbízatásukhoz mindnyájunk nevében sok sikert kívánunk. (Általános taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következnek a mentelmi ügyek. A mentelmi összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/2791-es számon határozati javaslatot nyújtott be dr. Szájer József képviselõtársunk, Fidesz, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben, az Országgyûlés dr. Szájer József országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel.

Megkérem képviselõtársaimat, hogy vagy hagyják el az üléstermet, vagy némileg csendesebben vitatkozzanak.

Megadom a szót Halda Alíznak a mentelmi bizottság elõadójának, aki a következõ H/2792-es számú mentelmi üggyel összevontan kívánja a bizottság álláspontját ismertetni. Képviselõ asszonyé a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage