Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Igen. Köszönöm szépen Petõ Iván jelzését. Valóban téves volt a kiírás. Újra szavazunk. Felkérem most már azokat a képviselõket is, akik az imént a gép nem-mûködése miatt nem tudtak szavazni, hogy mindannyian szavazzanak. Tehát megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a T/2806. számú elõterjesztés társadalmi szervezetek által használt állami tulajdoni ingatlanok jogi helyzetének rendezésérõl szóló törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 269 igen szavazattal, 19 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Bejelentem, hogy a kormány az életüktõl és a szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló 1992. évi XXXII. számú törvény módosításáról szóló T/1268. számú törvényjavaslatot átdolgozásra visszakérte. Emlékeztetem önöket, hogy az Országgyûlés 1996. május 7-i ülésnapján döntött a törvényjavaslat zárószavazásának elhalasztásáról. A Házszabály 103. § (1)- (2) bekezdése értelmében a részletes vita lezárása után az átdolgozásra visszakéréshez már az Országgyûlés hozzájárulása szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a törvényjavaslatot a kormány átdolgozásra visszakapja? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés a törvényjavaslatot 286 igen szavazattal, 1 ellenében, 5 tartózkodás mellett átdolgozásra visszaadja.

Soron következik a terrorizmus visszaszorításáról szóló európai egyezmény megerõsítését kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/2808. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását H/2808/1. számon kapták kézhez. Megadom a szót dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage