Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés elnöke a házbizottságot összehívta, és a házbizottságon elhangzott frakció-álláspontok után hozta meg döntését. Az Országgyûlés elnökének a döntését nekem nincs módomban visszavonni, megmásítani, ezért a frakcióvezetõknek a házbizottságon elhangzott indoklása után hozott elnöki álláspont alapján rendelem el a szavazást. (Szórványos taps az MSZP padsoraiból.)

Tehát felhívom a figyelmüket, hogy a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény 33. § (1) bekezdése alapján az ORTT-tag megválasztásához abszolút többség szükséges - 194 képviselõ igen szavazatát jelenti ez. Mindezek alapján kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az MDNP által elõterjesztett személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Mielõtt kimondanám a határozatot, kérem, hogy a gépet javítsák ki, hiszen megint rosszul jelzi a százalékot. (Zaj, moraj az ülésteremben, közbeszólások: Nem, most jó!) Helyreigazítom az imént mondottakat, a gép jó.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 225 igen szavazattal, 25 ellenében, 20 tartózkodással Debreczeni Józsefet az ORTT tagjává, a testület megbízatásának hátralévõ idejére megválasztotta. (Általános taps az ülésteremben.) Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és magam nevében eredményes munkát és sok sikert kívánjak Debreczeni József úrnak.

Az MSZP frakcióvezetõjének ajánlása alapján, a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen, a házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/3132. számon. A házbizottság az önkormányzati bizottságba Kalmár Péter képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre Czellár Istvánt jelöli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) (Amint a jelzõtáblán megjelenik az eredmény, általános taps az ülésteremben.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül Czellár Istvánt az önkormányzati bizottság tagjává megválasztotta. Engedjék meg, hogy sok sikert és eredményes munkát kívánjak számára a bizottsági munkához. (Általános taps az ülésteremben.)

Soron következik a mentelmi ügy. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/3111. számon határozati javaslatot nyújtott be Vitányi Iván képviselõ úr, MSZP, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Vitányi Iván országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel. Megadom a szót dr. Varga István úrnak, a mentelmi bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage