Héthy Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HÉTHY LAJOS munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A munkaügyi ellenõrzésrõl szóló törvényjavaslat a jelenlegi gazdasági, munkaerõ-piaci körülmények között rendkívüli fontosságú.

A kormány ezért is nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy az elõkészítõ munka folyamán a tervezet valamennyi fázisát a szociális partnerek megismerhessék és megvitathassák. A törvényjavaslat ismételt egyeztetésre került az Érdekegyeztetõ Tanácsban, és ez pozitív eredményt hozott. A törvényjavaslat parlamenti vitája is azt bizonyítja, hogy a felszólaló képviselõk - tudatában az elõttük lévõ javaslat jelentõségének - nagy felelõsséggel elemezték a javaslat koncepcióját és a normaszöveg tartalmát.

(18.10)

Ezért mindenekelõtt köszönetet szeretnék mondani mindazon képviselõknek, akik javaslataikkal, illetve egyéb észrevételeikkel hozzájárultak a munkaügyi ellenõrzésrõl szóló tervezet jobbításához.

Az elõterjesztõ helyzetét megkönnyítette, hogy az egyébként csekély számú módosító javaslatok többségükben megalapozottak voltak, és amelyek kimaradtak, nem tartalmi okok miatt maradtak ki a tervezet szövegébõl.

Tisztelt Országgyûlés! A munkaügyi ellenõrzésrõl szóló törvény egyik vitatott pontja volt a javaslat 1. § (4) bekezdése, amely a bizonyítási teherrõl rendelkezik. Ebben a tekintetben az elõterjesztõ elfogadta Gyõriványi Sándor képviselõ úr módosító javaslatát. Ennek értelmében a felügyelõ jogosult a foglalkoztató és a részére munkát végzõ személy közötti jogviszony minõsítésére az általa megállapított tényállás alapján. (Zaj.) Ehhez azonban a foglalkoztató...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage