Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönjük, képviselõ úr figyelemfelhívó szavait, valóban igaza van. Én itt próbáltam korrigálni, de azért jó, hogy itt elhangzott az Országgyûlés plénumán is.

Tisztelt Országgyûlés! Surján László képviselõ úr neve van még a monitoron, de ha jól értem, akkor több képviselõtársunk nem kíván a vitában részt venni, államtitkár úr sem kíván, azt hiszem, reagálni.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát tehát lezárhatom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem került sor, elfogadásukról kell döntenünk. Kérdezem, van-e valakinek ez ellen kifogása? Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalok következnek. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és a Bosznia- Hercegovinai Köztársaság kormánya között személyeknek az államhatáron történõ átadásáról és átvételérõl szóló, Budapesten, 1996. április 21-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 276 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Nem kivánják.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya, valamint a Szlovén Köztársaság kormánya között személyeknek a közös államhatáron történõ átvételérõl szóló, Ljubljanában, 1992. október 20. napján aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta. Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e indokolni szavazatukat? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló, 1990. évi XXX. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/2849. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/2849/9. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage