Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 3., 5. és 6. pontjai nem kapták meg az alkotmányügyi bizottság szükséges támogatását, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úr bejelentette, hogy az ajánlás 1., 2. és 4. pontjait elõterjesztõként támogatja. Ezekrõl most együttesen határoz az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ által támogatott javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 245 igen szavazattal, 18 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Most az elõterjesztõ által nem támogatott 7. pontban lévõ indítványt teszem fel szavazásra. Ebben Sepsey Tamás és Balsai István jogtechnikai pontosítást terjesztenek elõ a törvényjavaslat 2. §-ában. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 79 igen szavazattal, 171 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/2809. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel a benyújtott módosító javaslatok közül a bizottságok egyiket sem fogadták el, ezért a határozathozatalunk egyetlen döntést igényel.

Bejelentem, hogy az alkotmány 44/C §-a értelmében az önkormányzati törvény módosításához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a helyi önkormányzatokról szóló, 1990. évi LXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 201 igen szavazattal, 65 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A KDNP képviselõcsoport nevében dr. Rapcsák András kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage