Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 53. §-ának elsõ bekezdése szerint a határozathozatalt megelõzõen e tárgyban bármely képviselõcsoport vezetõje 5 perces idõkeretben felszólalhat. Tekintve, hogy ilyen nem jelentkezett, tisztelt Országgyûlés, a határozathozatal következik. A Házszabály 43.§-a (3) bekezdése alapján ebben a témakörben az Országgyûlés kézfelemeléssel szavaz. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a költségvetési törvényjavaslat általános vitájának, a házbizottság által javasolt és a jegyzõ úr által ismertetett, idõkeretben történõ tárgyalással? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás). Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége úgy határozott, hogy a költségvetési törvényjavaslat általános vitáját az Országgyûlés idõkeretben tárgyalja.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére a tanácskozás idõtartamára a felszólalási idõkeretekre és az elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság javaslatával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás). Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Dr. Bihari Mihály képviselõtársunk, MSZP önálló indítványát új változatban T/3121-es számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/3121/1-es számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször az írásban jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót, akik közül elsõnek Bauer Tamás képviselõ úr, kap szólási lehetõséget, és akit Torgyán József képviselõ úr követ. Bauer Tamásé a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage