Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Interpelláló képviselõtársunk nem fogadta el a miniszter úr válaszát. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választ? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés határozatképtelen; kérem a folyosókon, az irodákban tartózkodó képviselõtársaimat, hogy fáradjanak a terembe! Kérem, Kutrucz Katalin képviselõ asszony gépét szíveskedjenek bekapcsolni! Kérem, Varga Lajos MSZP-s képviselõ úr gépét is szíveskedjenek bekapcsolni!

Ismételten felkérem a folyosókon és az irodákban tartózkodó képviselõtársainkat, hogy szíveskedjenek minél elõbb az ülésterembe fáradni: az Országgyûlés interpellációs idõszakban van, és pillanatnyilag határozatképtelen.

Tisztelt Országgyûlés! Ismét kísérletet teszünk a szavazásra; bár feltételezésem szerint a Ház még nem határozatképes, és a következõ alkalommal a Házszabálynak megfelelõen ki fogjuk hirdetni azokat, akik nem vesznek részt a szavazáson, úgyhogy nagyon kérek mindenkit, hogy fáradjon az ülésterembe, aki az irodákban értesül arról, hogy az Országgyûlés határozatképtelen.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e Kovács László külügyminiszter úr dr. Kelemen András képviselõ úr részére adott válaszát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

(14.50)

Tisztelt Országgyûlés! Tekintettel arra, hogy az Országgyûlés ebben az interpellációs kérdésben nem volt határozatképes, és több alkalommal megkíséreltem a határozatképesség helyreállítását, és ez nem volt lehetséges, ezért mindazon képviselõk névsorát, akik nem vettek részt a határozathozatalban, eljárásainknak megfelelõen a következõ ülésen nyilvánosságra fogjuk hozni. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmányügyi bizottság állásfoglalásának megfelelõen ilyen esetekben minden interpelláció külön napirendi pontnak számít, ezért a következõ interpellációra térünk át. Kérem, hogy ezalatt a frakciók biztosítsák a határozatképességet, és ebben az esetben vissza tudunk térni ennek az interpellációnak a határozathozatalára is.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Torgyán József úr, a Független Kisgazdapárt képviselõje interpellációt nyújtott be a miniszterelnökhöz, "A Formula-1 Magyar Nagydíj törvényellenes költségvetési támogatása" tárgyában. Az interpellációra a miniszterelnök úr megbízásából - miután a téma szerint feladat- és hatáskörrel rendelkezõ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter, illetve államtitkár még nem került kinevezésre - Akar László pénzügyminisztériumi államtitkár úr válaszol. Megadom a szót dr. Torgyán József képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage