Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Ismét felkérem képviselõtársaimat, hogy fáradjanak az ülésterembe a határozatképesség biztosítása érdekében! Rövidesen határozathozatalra kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba- vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a Bizottsági Fõosztály fõemelet 1- 2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a szakképzési hozzájárulásról és a szakképzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/2828. számon, az egységes javaslatot pedig T/2828/63. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a szakképzési hozzájárulásról és a szakképzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! A Ház pillanatnyilag határozatképtelen volt. Tisztelettel kérem a képviselõket, fáradjanak be az ülésterembe! Kérem Keller László képviselõ úr gépét bekapcsolni! Nagy Frigyes képviselõ úr gépét is kérem, szíveskedjenek bekapcsolni! Köszönöm szépen.

Ismételten kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja- e a szakképzési hozzájárulásról és a szakképzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 180 igen szavazattal, 18 nem szavazattal, 22 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

(16.30)

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánja-e valaki szavazatát megindokolni? Igen. Megadom a szót Gyõriványi Sándor képviselõ úrnak, Független Kisgazdapárt. (Zaj.) Kérem képviselõtársaimat, hogy türelemmel hallgassák az indokolást!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage