Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az önálló képviselõi indítványom egy olyan országgyûlési határozatról szól, amely arra kéri fel a kormányt, hogy vizsgálja felül a privatizációval kapcsolatos jogszabályokat, magát a privatizációs törvényt, az ÁPV Rt. vonatkozó kormányhatározatait és a közbeszerzési törvényt. És minderrõl 30 napon belül tájékoztassa az Országgyûlést.

Miért van erre szükség? Azért van erre szükség, mert az élet bebizonyította, hogy a privatizációs törvény nem jó.

Azért van erre szükség, mert az élet bebizonyította, hogy rossz az ÁPV Rt. versenyeztetési szabályzata.

Azért, mert bebizonyosodott, hogy nincs összhang a privatizációs törvény és a közbeszerzési törvény között. Mi úgy látjuk, hogy sok intézkedés történt az elmúlt hetekben. Fölmentések, kinevezések és különbözõ vizsgálatok. Mégis, a privatizáció teljes területén van egy általános elbizonytalanodás.

Ennek elejét lehet venni akkor, hogyha a kormány a törvényeket és a jogszabályokat felülvizsgálja, és leteszi a parlament asztalára jóváhagyásra és megvitatásra. Mi akkor, amikor a privatizációs törvényt - '95 márciusában - tárgyalta a Ház, felhívtuk már egyszer a figyelmet ezekre a hiányosságokra. Akkor a Ház ezeket nem vette figyelembe. Mi a privatizációs törvény megszavazásakor nemmel szavaztunk.

Kérem most a bizottságokat, hogy ezt az indítványunkat tekintsék át, és kérem a bizottságot, hogy az elmúlt, nagyon sajnálatos és az egész közéletünket megrázó események tükrében, támogassák ezt a javaslatunkat. Köszönöm, elnök úr. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage