Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Szavazás következik. Múlt heti ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény módosításáról szóló T/3091. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak!

Szõdi Imre, MSZP, Hajdu László, MSZP és Karl Imre, MSZP, szavazatát is figyelembe véve az Országgyûlés 171 igen szavazattal, 43 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett az törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Kérném azokat a képviselõtársaimat, akiknek nem mûködik a gépe, hogy jelezzék! Tehát kérném Szõdi Imre, Hajdu László, Karl Imre, Földesi Zoltán, Lövey László gépét bekapcsolni!

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társasági adóról és az osztalékadóról szóló T/3092. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem a gépet bekapcsolni, szavazás következik!

Tisztelt Országgyûlés! Még egyszer indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társasági adóról és az osztalékadóról szóló T/3092. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak!

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 184 igen, 49 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló T/3170. törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak!

Schalkhammer Antal képviselõ úr igen szavazatával együtt kimondom a határozatot: 183 igen szavazattal, 50 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot az Országgyûlés részletes vitára bocsátotta.

.

(16.30)

Kérem Schalkhammer Antal és Garai István képviselõ urak gépét bekapcsolni!

Kérem képviselõtársaimat, akik korábban jelezték távolmaradásukat, és mégis megjelennek az ülésen, lehetõleg még a szavazás elõtt jelezzék ezt, hogy ne legyenek bonyodalmak a szavazáskor!

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvény módosításáról szóló, T/3147. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 185 igen szavazattal, 50 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Ugyancsak indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló, T/3146. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 196 igen szavazattal, 41 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló, T/3148. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 188 igen szavazattal, 50 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. törvény módosításáról szóló, T/3149. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. )

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 186 igen szavazattal, 54 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és az elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a házbizottság ülésén egyetértés volt abban a kérdésben, hogy a költségvetési törvényjavaslat idõszükségletére figyelemmel a társadalombiztosítási politikai vitanapra november 13-án, szerdán kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Miután megállapítottuk napirendünket, megadom a szót Torgyán József képviselõ úrnak, aki ügyrendi indítványt kíván tenni. Képviselõ úré a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage