Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Úr! Tudomásul veszem az ügyrendi javaslatát, azon még elgondolkozom, hogy indítványát kiadom-e az alkotmányügyi bizottságban, de ha úgy döntök majd, hogy mégsem adom ki, akkor felhívom szíves figyelmét, hogy minden frakció kérheti az alkotmányügyi bizottság döntését. Két dolgot szabad legyen azért mégis megjegyeznem - bár önt hallgatva ezek után már lassan az ember tényleg nem meri kinyitni itt a pulpituson a száját, márpedig bizonyos döntéseket meg kell hozni és bizonyos döntéseket meg kell magyarázni.

Nem folytam bele eddig sem az érdemi vitába - a mai nap folyamán sem folytam be -, és máskor sem akarok. Ha ezt valaki másképp ítéli meg, ez természetesen az õ dolga. A mindenkori elnök ki van téve természetesen annak, hogy különbözõképpen ítélik meg a döntéseit, ez, gondolom, velem is és alelnök társaimmal is sokszor elõfordul. Én szeretném képviselõ urat meggyõzni - nem meggyõzni - (Nevetés.) képviselõ úr figyelmébe ajánlani, hogy nekem az a szent meggyõzõdésem, hogy itt valóban pártatlanul kell vezetni az Országgyûlés munkáját, de ezt természetesen nem egyformán érzik a képviselõk.

A személyes érintettség dolga pedig, tisztelt képviselõ úr, ugye, hat éve folyik errõl a vita, az egyik képviselõ úr így érti, hogy személyes érintettség, másik meg nem. Az elnöknek vállalni kell a döntés felelõsségét, akkor is, hogyha ez esetleg másoknak nem tetszik. Egyébként pedig a Ház rendjének szétverésének kifejezését már volt szerencsém hallani ebben a Házban.

Tisztelt Országgyûlés! Akkor folytatjuk a munkánkat, de Pusztai Erzsébet is, gondolom, ügyrendi javaslatot kíván tenni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage