Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Asszony! Most félek azt mondani, hogy önnek elvileg igaza van, mert tartok tõle, hogy a vitában való érdemi részvételnek fogják egyesek minõsíteni, de a helyzet annak ellenére, hogy azt kell mondanom, hogy elvileg igaza van, gyakorlatilag azonban a helyzet az, hogy a házbizottság elfogadta azt a megoldást, hogy tekintve, hogy egy héttel meghosszabbítottuk ezeknek a törvényjavaslatoknak az általános vitáját, senki nem kifogásolta, minden elvi egyetértés mellett mondom ezt, hogy az elkövetkezõ négy napban a parlament ülése alatt - ha szükséges - a szociális bizottság megtárgyalja a módosító indítványokat, mert csak így van lehetõség arra, hogy csütörtökön a részletes vitát lefolytassuk és az államháztartási törvényben elõírt 45 napos határidõt betartsuk. Úgyhogy végtelenül sajnálom, képviselõ asszony, de mivel korábban egyetértés volt a frakciók között és ha a szociális bizottság így döntött, hogy holnap délelõtt ülésezik, akkor én nem kívánok ebbe beleavatkozni.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat és az ehhez kapcsolódó állami számvevõszéki vélemény általános vitájának a folytatása. Az elõterjesztést T/3174. számon, az Állami Számvevõszék véleményét és a bizottságok ajánlásait pedig T/3174/3-15. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy múlt heti ülésünkön két bizottsági elõadó, illetõleg kisebbségi vélemények elmondására idõ hiányában nem került sor. Mai ülésnapunkon csak ezekre kerül sor. Elõször megadom a szót Csige József képviselõ úrnak, az oktatási bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage