Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Imponáló ez az alaposság, amit a képviselõ úr mutat a 48 ezer dollár ügyében, de fel kell világosítanom, hogy a Házszabály nem ismer olyasmit, hogy a jegyzõkönyv melléklete és becsatolt irat, de természetesen megõrizzük és irattározni fogjuk ezt a dokumentumot.

Szabad legyen hozzátennem, kivívva esetlegesen az ön haragját, de most tényleg érdemben szólok hozzá: így igaz, én sem értem, hogy miért nem közvetíti a Magyar Televízió ezt a mérkõzést.

De visszatérve ennél fontosabb kérdésre, az ön ügyrendi vitájára, tisztelt képviselõ úr, önök jelezték, hogy bizonyos interpellációkat nem kívánnak elmondani, csak nem jelezték pontosan azt, hogy melyeket nem kívánnak elmondani. Mert valóban imponálóan sok interpellációja van Homoki képviselõ úrnak a belügyminiszterhez, de ebbõl kettõt- hármat jeleztek, hogy nem kívánják, viszont nem jelezték azt a négyet- ötöt-hatot, ami egyébként be van nyújtva. (Derültség a kormányzó pártok padsoraiból.)

Ebbõl fakadt a probléma. Nekem meg, mint levezetõ elnöknek, azt a Házszabályt is érvényesítenem kell, amely úgy szól, hogy legalább egy órát mindenképpen interpellációval kell eltölteni.

És egyébként, gondolom, az MSZP frakciója figyelemmel kísérte az ön fejtegetését, miszerint szemrehányást tett, hogy kevés interpellációt nyújtottak be, de én úgy gondolom, hogy ezt helyesen teszik, hiszen ez a mûfaj elsõsorban az ellenzék mûfaja.

Tisztelt Országgyûlés! Azt hiszem, hogy a vitának ezt a részét ezzel lezárhatjuk. Csépe Béla képviselõ úrnak is van ügyrendi észrevétele.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage