Elnök Tartalom Következõ
            Az Országgyûlés õszi ülésszakának 28. ülésnapja
                     1996. november 13-án, szerdán
                 (8.00 óra - Elnök: dr. Füzessy Tibor
              Jegyzõk: dr. Semjén Zsolt és Szili Sándor)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindazokat, aki figyelemmel kísérik munkánkat. Az Országgyûlés õszi ülésszakának 28. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Semjén Zsolt és Szili Sándor képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy Koltai Imre képviselõ úr napirend utáni felszólalásától eláll.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabályban elõírt szükséges számú aláírás csatolásával Lezsák Sándor képviselõtársunk, Magyar Demokrata Fórum, és képviselõtársai politikai vita megtartását kezdeményezték "A társadalombiztosítás helyzetérõl" címmel. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványt V/3197. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a házbizottság ülésén kialakított megállapodást a vita menetérõl.

Elõször a kormány nyilatkozatára kerül sor 40 perces idõtartamban. Majd az egyes képviselõcsoportok felszólalói következnek a házbizottsági megállapodásnak megfelelõen. Az egyes képviselõcsoportok rendelkezésére álló idõkeretet a kiküldött és kifüggesztett napirendi ajánlás tartalmazza. A Házszabály rendelkezéseinek megfelelõen a soros jegyzõk mérik és képviselõcsoportonként összesítik a képviselõk által igénybe vett beszédidõt. Jelzik az elnöknek, ha a képviselõcsoport beszédidejét kitöltötte. Végül a kormány válaszára kerül sor 15 perces idõtartamban.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket a Házszabály idõkeretre vonatkozó egyes rendelkezéseire. Eszerint a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselõk idejébe számít bele. Vita közben a kétperces felszólalásokat a személyes érintettségre történõ reagálás kivételével bele kell számítani az idõkeretbe, ugyanakkor az ügyrendi felszólalásokat nem kell az idõkeretbe beleszámítani. Bejelentem, hogy a házbizottságban megállapodás született abban a kérdésben, hogy az egyes frakciók elsõ felszólalói 20 perces idõkeretben szólnak, a további felszólalások idõtartama az elsõ körben 10 perc. Egyetértettek abban is a frakciók, hogy kétperces felszólalásokra csak akkor kerül sor, amikor már minden frakció részérõl egy képviselõ kifejthette álláspontját.

Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót Kökény Mihály államtitkár úrnak.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage