Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERT MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! A kétperces észrevételre akkor kértem lehetõséget, amikor még itt volt a teremben Torgyán József, és az õ mondandójára szerettem volna reagálni. Elnök úr akkor nem adta meg nekem a kétperces hozzászólásra a szót, jóllehet az ügyrendi javaslatomat nem vitte tovább, az ügyrendi javaslatról ebben az értelemben akkor szavazni kellett volna a Háznak, ezt az elnök úr is jelezte kiegészítõjében.

Ha megengedi, elnök úr, befejezném azt a gondolatot, amelyet elkezdtem. Tehát én egy német mondást idéztem, amely szerint mindig a pimasznak van igaza. Én nem gondolom, hogy az Országgyûlésben is ezt kellene tovább folytatni. A házbizottságban arra vonatkozóan volt megegyezés, hogy az elsõ megszólalók húszperces idõkeretet vesznek igénybe, illetve az utolsó ellenzéki hozzászólóig, elsõ megszólalóig, nem fogunk kétperces vitát kezdeményezni.

Ezt a megegyezést, ezt a megállapodást nyíltan, úgy az Országgyûlés arcába mondva szegte meg a Kisgazdapárt hozzászólója, hogy ennek semmiféle olyan konzekvenciája, ami a megegyezésre vonatkozik, nem volt. Én azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan.

A célja az volt ennek a megegyezésnek, hogy az ellenzéki kisebb pártok is a tévéidõben elmondhassák észrevételeiket, gondolataikat a politikai vitanapon. Ezt pont egy ellenzéki képviselõ akadályozta meg, akasztotta meg azzal, hogy bejelentették, hogy mindössze egy hozzászólójuk lesz, de az nem fogja betartani a húszperces keretet.

Én azt gondolom, ez elfogadhatatlan, hogy tekintettel arra, hogy mi szeretnénk, ha a politikai vitanap arról szólna, ami a témája, és nem ilyen ügyrendi jellegû észrevételek szakítanák meg, ezért elállok ettõl az ügyrendi javaslattól, hogy kétperces hozzászólásokat tegyünk. De jelezni szeretném, hogy ez számunkra elfogadhatatlan. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage