Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tehát a bizottsági elnökök nem kívánnak elõadót állítani.

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat terjedelme, belsõ összefüggései, illetve a benyújtott nagyszámú módosító javaslatok ismeretében indokolt, hogy a Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében, a korábbi évek gyakorlatának megfelelõen, a részletes vita elsõ szakaszában a költségvetési törvényjavaslat összes részletrendelkezéseinek tárgyalását kapcsoljuk össze. Tájékoztatom önöket, hogy a házbizottság ezzel a tárgyalástechnikai indítvánnyal egyetértett.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a részletes vita általam javasolt szerkezetét? Kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége úgy határozott, hogy a részletes vita elsõ szakaszában a költségvetési törvényjavaslat módosító javaslattal érintett összes rendelkezéseinek tárgyalását összekapcsolja. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll.

Tisztelt Országgyûlés! Megkezdjük tehát a részletes vitát. Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a házbizottság ajánlása alapján a délelõtti felszólalásokra 10-10 percben, kormánypárti, ellenzéki váltakozó sorrendben kerül sor. Most az írásban elõre jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót. Elõször Szentkuti Károly képviselõ úrnak, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselõjének. A továbbiakban a részletes vitát, a felszólalásokat a képviselõ urak a helyükrõl fogják elmondani.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage