Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja az elõterjesztõ.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? (Szavazás.)

Kérem szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 188 igen szavazattal, 12 nem szavazattal és 14 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

A kiegészítõ ajánlás elsõ pontjában Kristóf István a törvényjavaslat 5. § (1) bekezdésében a törvény 8. § szövegpontosítását kezdeményezi. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 180 nem szavazattal és 6 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 3. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 8. § (2) bekezdésében a törvény 11. § (5) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Ebben a beszámoló-készítési kötelezettség szabályait kívánja módosítani.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 160 nem szavazattal és 16 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 4. pontjában, Göndör István visszavonta a javaslatát. Kiegészítõ ajánlás 5. és 6. pontjaiban Göndör István a törvényjavaslat 12. §-ában illetve 39. §-ában egyaránt a mérleg fõösszegének 1 százalékát vagy 500 millió forintot meghaladó összegû hibára utaló fordulat alkalmazását kezdeményezi. (Göndör István: a 6. pontot visszavonom, az 5. pontot kérem megszavaztatni.) Visszavonta, tehát a kiegészítõ ajánlás 5. pontjában megfogalmazott javaslatról szavazunk. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 161 igen szavazattal, 66 nem szavazattal és 11 tartózkodással elfogadta.

(19.30)

Az ajánlás 19., 20., 21. pontjaiban K. Csontos Miklós azonos tartalmú szövegpontosítást kezdeményez a normaszöveg különbözõ részein. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja- e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 174 nem szavazattal és 8 tartózkodással nem fogadta el.

A 36. pontban K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 43. §-ában a törvény 84. § (2) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Javaslata szerint a bizonylatszerkesztéskor az átláthatóság elvét kell szem elõtt tartani. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja- e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 41 igen szavazattal, 181 nem szavazattal, 25 tartózkodással nem fogadta el.

Több képviselõtársunk jelentkezik felszólalásra. Für Lajos független, Kósa Lajos, Fidesz és Németh Zsolt Fideszes képviselõ urak. Valós a felszólalási szándék? (Nem.) Köszönöm szépen.

A 45. pontban K. Csontos Miklós a 3. számú melléklet III. fejezetébõl a konszolidáció elhagyását indítványozza. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 183 nem szavazattal és 38 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés? Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Honvédség 1996. év végi részletes bontású létszámáról szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala. Az elõterjesztést új változatban H/3492. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Honvédség 1996. év végi részletes bontású létszámáról szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés az országgyûlési határozati javaslatot 176 igen szavazattal, 78 nem szavazattal és 3 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják- e szavazatukat megindokolni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyházi oktatási intézmények kiegészítõ támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal. Az emberi jogi bizottság önálló indítványát H/3448. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Horváth Vilmosnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage