Horváth Vilmos Tartalom Elõzõ Következõ

HORVÁTH VILMOS, a napirendi pont elõadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Országgyûlés emberi jogi bizottságának önálló indítványa fekszik a tisztelt Ház elõtt. Az országgyûlési határozati javaslat benyújtásának indoka az, hogy a Magyar Köztársaság költségvetésérõl szóló 1995. évi CXXI. törvényben az egyházak oktatási támogatására elõirányzott 900 millió forint felemelése vált szükségessé a közoktatási megállapodások következtében az 1996. évi költségvetési törvényt módosító törvényben.

Mivel a költségvetési törvény felhatalmazása alapján az eredeti támogatás felosztására is az emberi jogi bizottság tett javaslatot, indokolt, hogy az Országgyûlés által pótlólag megszavazott 950 millió forint kiegészítõ támogatás elosztására is e bizottság tegyen elõterjesztést. A bizottság a felosztásra vonatkozó javaslatot az egyházi vezetõkkel történt elõzetes egyeztetés alapján nyújtotta be. A történelmi egyházak megállapodtak abban is, hogy az Evangéliumi Pünkösdi Közösség részére, az általa fenntartott iskola a Mûvelõdési Minisztériummal kötött közoktatási megállapodással érintett 50 fõ általános iskolai tanuló részére a részarányos összeget átadják.

Azt hiszem, hogy röviden ennyi elég. A bizottság egyhangúlag támogatta, és arra kérem képviselõtársaimat, hogy õk is támogassák ezt a javaslatot, ami egyébként hozzávetõlegesen 70 ezer olyan diákot érint, akik egyházi oktatási intézményekbe járnak. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártiak padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage