Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Alelnök úr szavait annyiban kell csak pontosítanom, hogy nem kell megvitatni a javaslatokat, (Általános derültség.) hanem határozni kell róla.

Tisztelt Országgyûlés! A költségvetési bizottság T/3174/467. számú módosító javaslatának pontjairól, ahogy itt az alelnök úr ismertette, fogunk határozni.

Az 1. és a 2. pontban tartalmazza az ÁPV Rt. privatizációs vagyonból való költségvetési befizetésének korábban elfogadott csökkentésének átvezetését. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a módosító javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 212 igen szavazattal, 14 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A módosító javaslat 3. pontjában a költségvetési bizottság javasolja, hogy a költségvetés általános tartaléka 12 850 millió forintra csökkenjen. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a módosító javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 225 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A módosító javaslat 4. pontjában a költségvetési bizottság azt kezdeményezi, hogy a törvényjavaslat 1. §-a a következõk szerint módosuljon: az 1997. évi központi költségvetés kiadási fõösszegét a 3. §. szerinti kiadások nélkül 2 561 607,5 millió forintban, bevételi összegét 2 251 896 millió forintban, hiányát 309 711,5 millió forintban javasolja megállapítani. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a költségvetési bizottság indítványával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 210 igen szavazattal, 15 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett az indítványt elfogadta.

A bizottság az 5. pontban kezdeményezi, hogy a módosító javaslat melléklete szerint a fejezetek összesített kiadásait és bevételeit, valamint a központi költségvetés kiadási és bevételi fõösszegét és a hiány összegét az Országgyûlés fogadja el. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az indítvánnyal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 209 igen szavazattal, 26 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A költségvetési bizottság elkészítette a tájékoztatóját T/3174/468. számon. A tájékoztató az informatikai hálózaton keresztül képviselõtársaim rendelkezésére áll. Holnap az ülésteremben, illetve a frakcióirodákon keresztül írásban is kézhez kapják. A Házszabály 121. § (5) bekezdése értelmében a részletes vitát újból megnyitom és elnapolom. A fejezeten belüli módosító javaslatok megtárgyalására várhatóan jövõ héten kedden kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Mai ülésnapunkat bezárom, holnap reggel 8.00 órakor folytatjuk munkánkat.

Mindenkinek jó pihenést kívánok. (Taps.)

(Az ülésnap 22 óra 06 perckor ért véget.)

Az ülés jegyzõkönyvének teljes és szöveghû anyagát

az Országos Fordító és Fordításhitelesítõ Iroda Rt. munkatársai

készítették.

(1062 Budapest, Bajza u.52. Telefon: 26-95-730, fax: 26-95-184).

Tartalom Elõzõ

Eleje Homepage