Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 63 igen szavazattal, 170 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Molnár Gyula, dr. Szabó Lajos Mátyás és Csizmár Gábor, MSZP, képviselõtársaink sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot T/3482-es számon. Az indítványt tevõ képviselõk nem kívánják a sürgõsséget indokolni.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 193 igen szavazattal, 47 ellenszavazat és 26 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Karakas János, MSZP, képviselõtársunk sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a szõlõ- és gyümölcstermesztésrõl, valamint a borgazdálkodásról szóló 1970. évi 36. törvényerejû rendelet módosítását indítványozó törvényjavaslatot T/3484-es számon. Képviselõtársunk nem kívánja a sürgõsséget indokolni. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 269 igen szavazattal, 4 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Pozsgai Balázs, dr. Csákabonyi Balázs, MSZP, Szentkuti Károly és dr. Wekler Ferenc, SZDSZ, képviselõtársaink sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló 1995. évi CXXI. törvény módosításáról, valamint a helyi önkormányzatok címzett támogatása folyamatban lévõ egyes egészségügyi beruházásainak rendezése érdekében szükséges egyéb törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot T/3494-es számon. Megkérdezem képviselõtársaimat, kívánják-e indokolni a sürgõsségi kérésüket? Nem. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért- e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 274 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kulturális bizottság sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló többször módosított 1995. évi CXXI. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot T/3545-ös számon. Megkérdezem a kulturális bizottságot, kívánja-e a sürgõsséget indokolni? Nem. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 273 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a párizsi békeszerzõdésrõl szóló 1947. évi XVIII. törvény 27. § 2. pontjában foglaltak végrehajtásáról szóló törvényjavaslatát T/3546-os számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 239 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 40 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását fogadta el.

A kormány ugyancsak sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló 1995. évi CXXI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát T/3547-es számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 281 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását fogadta el.

(17.10)

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Lövey László Gábor képviselõtársunk, MSZP, kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az állattenyésztésrõl szóló 1993. évi CXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát T/3437. számon. Megadom a szót Lövey László képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage