Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság, az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és az elõterjesztések tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirendi javaslatot - ideértve a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és az elõterjesztések tárgyalására vonatkozó javaslatot - elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy az elõbb elfogadott napirendnek megfelelõen, holnap délután, körülbelül fél hatkor kerül sor a Magyar Köztársaság alkotmányának szabályozási elveirõl szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatalára.

Ezúton is felhívom a figyelmüket, hogy ennek elfogadásához az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 258 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Kérem a frakciókat, biztosítsák a szükséges határozatképességet.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és Románia között a megértésrõl, az együttmûködésrõl és a jószomszédságról szóló, Temesvárott 1996. szeptember 16-án aláírt szerzõdés megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája.

Az elõterjesztést H/3122. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig H/3122/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tájékoztatom önöket, hogy a házbizottságon kialakult megállapodás szerint a mai napon csak a miniszteri expozé és a bizottsági vélemény ismertetésére kerül sor.

Megadom a szót Kovács László külügyminiszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage