Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Urak! Végre egy olyan elõterjesztés, amely mind az önkormányzatoknak, mind az állami költségvetésnek és fõleg - és nem utolsósorban - a polgárok érdekeinek megfelelõ javaslattal él.

A Fidesz-Magyar Polgári Párt ezt a jó javaslatot támogatja, mint ahogy ezt a bizottsági üléseken is és a konzultációkon is megtettük. Támogatjuk, hiszen mindvégig az a véleményünk, hogy az önkormányzati alrendszerbõl semmilyen jogcímen nem lenne célszerû eszközöket kivonni. Támogatjuk a cél- és címzett támogatások rendszerének, odaítélésének és a fejlesztések folyamatosságának az áttekintését. Fontosnak tartjuk, hogy a cél- és címzett támogatási rendszer tartósan fennmaradjon, és fontosnak tartjuk, hogy befejezetlen beruházások megfelelõ aktiválással minél hamarabb átadásra kerüljenek és az önkormányzatok és a polgárok javát szolgálják.

Reméljük ezáltal, hogy ezek az egészségügyi és szociális intézmények - ha már egyszer ilyen kiemelt támogatásban és a törvény módosításán keresztül a parlament pluszpénzeit is bírják - nem kerülnek a bezárandó, átszervezendõ és megszüntetendõ egészségügyi intézmények sorába.

Feltétlen fontosnak tartjuk, hogy az alultervezésnél, valamint azoknál az önkormányzatoknál, amelyeknek a saját részt más címzett és céltámogatásoknál nem tudják hozzátervezni, hozzábiztosítani a beruházásaikhoz, legyen lehetõségük a késõbbiekben a legszegényebbek számára ezen önkormányzati saját résznek a parlament, a költségvetés vagy a területfejlesztési tanácsok részérõl hozzáadni, biztosítani, hogy így a hátrányos helyzetûeknél ne növekedjen tovább az a különbség, amely a települések, illetve térségek között már eddig is kialakult.

A Fidesz-Magyar Polgári Párt ezt az operatív, beavatkozó és a problémát idejében észrevevõ törvénymódosító javaslatot támogatja, és a tisztelt Háznak elfogadásra javasolja. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage