Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Ez az a módosító indítvány, amire már a törvény szavazásakor felhívtam a figyelmüket, hogy a törvényben koherenciazavart fognak megszavazni.

Nos, megtörtént. Ugyanakkor azonban felhívom a figyelmet, hogy ez az a módosító indítvány, amelyik a '96. évi társadalombiztosítási törvényben eredetileg a parlament által jóváhagyott célelõirányzat 725 millió forintját nullára változtatja, vagyis a parlament visszamenõleg megvonja azt a költségvetési támogatást, amire a társadalombiztosítás pályázatot írt ki. A pályázatot elbírálta és a pénzeket odaítélte.

Tisztelt Képviselõtársaim! Legyenek tisztában vele, hogy ez egy visszamenõleges törvényalkotás ebben az esetben! A polgári törvénykönyvbe ütközik, hiszen a pályázat kiírásakor nem tájékoztatták a pályázókat arról, hogy a pénzt vissza is lehet vonni. Tehát, ennek az országgyûlési döntésnek még lesznek jogi következményei. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage