Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem, hogy kíván-e még valamelyik képviselõtársunk a vita e szakaszában felszólalni? Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Ezt a vitaszakaszt és a záróvita egészét lezárom. Megkérdezem pénzügyminiszter urat, hogy kíván-e válaszolni? Nem kíván válaszolni a vitában elhangzottakra.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/3180/27. számú ajánlás 1. és 2. pontjai szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 272 igen szavazattal, 35 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta. Kérem, hogy az igen szavazatokat Tóth István képviselõ szavazatával eggyel növeljük, így 273 az igen szavazatok száma.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1996. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 240 igen szavazattal, 82 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni? Ilyen jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/3174. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/3174/595. számon, az alkotmányügyi bizottság kiegészítõ ajánlását pedig T/3174/597. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Medgyessy Péter pénzügyminiszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra. A miniszter urat illeti meg a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage