Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a jegyzõ úr által javasolt vitaszakaszolást? (Szavazás.)

Az Országgyûlés látható többsége az indítványomat elfogadta. Ennek megfelelõen soron következik az elsõ vitaszakasz. Kíván-e valaki szólni? Veér Miklós neve van a monitoromon, de nyilván téves. A vita e szakaszát lezárom, mert senki nem jelezte hozzászólási szándékát.

A vita második vitaszakaszát nyitom meg. Ezek a módosító indítványok a törvényjavaslat 4. §-ának módosítását kezdeményezik. Nem kívánnak képviselõtársaim a vita e szakaszában részt venni, ezért ezt lezárom.

A törvényjavaslat 5. §-ának módosítását javasolt 26. valamint hozzákapcsolódó 28., 29., 31., 33., és 34. számú ajánláspontokra nézve nyitom meg a vitát vagy harmadik vitaszakaszt. Hozzászóló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom.

Megnyitom a következõ szakaszt, az ajánlás 35., 37. pontjaiban lévõ, és a törvényjavaslat 6. §-ának módosítását kezdeményezõ módosító javaslatok alapján. Nincs jelzés, nem kívánnak felszólalni képviselõtársaim, a vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a 39. pont vitája. Felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát ezért lezárom.

Következõ vitaszakasza a törvényjavaslat 9. §-ának módosítását kezdeményezõ 41/1. és a hozzákapcsolódó 41/2. és a 43. pontok szerint folyna, ha lenne hozzászóló, de ilyen nincs. Tisztelt Országgyûlés! A vita e szakaszát lezárom.

Végül megnyitom az utolsó vitaszakaszt: a törvényjavaslat preambulumában módosítást javasló indítvány és a hozzákapcsolódó szövegpontosításokat tartalmazó 2., 6., 27., 30., 32., 36. és 38. számú ajánláspontok alapján. Hozzászóló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom. Ezzel a részletes vita egészét is lezárom, mert valamennyi módosító javaslattal érintett részt illetõen lezártam a vitát. Medgyessy pénzügyminiszter úr a határozathoztalt megelõzõen kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés, a javaslatokról a jövõ heti ülésünkön fogunk szavazni. Kis türelmet kérek, tisztelt Országgyûlés, hogy a magyar- román alapszerzõdés megerõsítésérõl történt szavazás eredményhirdetését még megtehessük.

(22.00)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a Magyar Köztársaság és Románia között a megértésrõl, az együttmûködésrõl és a jószomszédságról szóló, Temesvárott 1996. szeptember 16-án aláírt szerzõdés megerõsítésérõl szóló határozati javaslat határozathozataláról az Országgyûlés név szerinti szavazással a következõk szerint döntött: igen szavazat 249, nem szavazat 53, tartózkodás 12.

Tisztelt Országgyûlés! Ezek alapján megállapítom, hogy az Országgyûlés elfogadta a Magyar Köztársaság és Románia között a megértésrõl, az együttmûködésrõl, jószomszédságról szóló, Temesvárott 1996. szeptember 16-án aláírt szerzõdés megerõsítésérõl szóló határozati javaslatot. (Taps a bal oldalon.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják- e szavazatukat indokolni? Megadom a szót Jeszenszky Géza képviselõ úrnak, aki az MDNP szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage