Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy van- e még felszólaló a vita e szakaszában? További felszólaló nincs. A vita e szakaszát és a záróvita egészét lezárom. Megkérdezem a pénzügyminiszter urat, hogy kíván-e még reagálni a vitában elhangzottakra? Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az elõterjesztõ képviselõje az alkotmányügyi bizottság ülésén a T/3174/601. számú ajánlás 50. pontjában szereplõ módosító indítványát visszavonta.

Felhívom a tisztelt képviselõtársaim figyelmét, hogy az ajánlás 31. pontjában foglalt módosító indítvány elfogadásához a jelen lévõ képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges. Errõl külön határoz az Országgyûlés.

A módosító indítvány szövegpontosítást kezdeményez a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény szövegében. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ajánlás 31. pontjában szereplõ minõsített többséget igénylõ módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 242 igen szavazattal, 51 nem szavazattal, 29 tartózkodás mellett a minõsített többséget igénylõ módosító javaslatot elfogadta.

A T/3174/604. számú kiegészítõ ajánlás 50/1. pontját az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Errõl a módosító javaslatról a támogatott indítványokról történõ határozathozatal után döntünk.

Most az elõterjesztõ által benyújtott és az alkotmányügyi bizottság által is támogatott módosító javaslatokat teszem fel szavazásra, az ajánlás 1-30., 32-49., 51-55., valamint a kiegészítõ ajánlás 50/2. pontja szerint. Ezek elfogadásához egyszerû többség szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az ajánlás 1-30., 32-49., 51- 55., továbbá a kiegészítõ ajánlás 50/2. pontja szerinti módosító javaslatokat?

(18.50)

Kérem, szavazzanak! (Szavazás) Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 250 igen, 56 nem szavazattal, 28 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta. A kiegészítõ ajánlás 50/1-es pontjában az elõterjesztõ a 3. számú melléklet, 3. pontjának módosítását kezdeményezi a szociális és gyermekjóléti feladatok normatíva- összegének megváltoztatásában. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja, és az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás) Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 251 igen szavazattal, 51 nem szavazattal, 35 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Most a zárószavazás következik. Felhívom tisztelt képviselõtársaim figyelmét, hogy a T/3174/601-es számú ajánlás hibaigazításokat is tartalmaz, továbbá az egységes javaslat 45. § 12. bekezdésében a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium fejezet 8. cím, 2- es alcím szövegrészére való hivatkozás helyesen a 8. cím, 4. alcímére vonatkozik.

Az Alkotmány 20. §-ának (4) bekezdése, a 32/c § (4) bekezdése, a 44/c §-a, a 61. § (4) bekezdése alapján a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges a törvényjavaslat 70., 77., 85. és 90. §-aiban érintett törvénymódosítások elfogadásához.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat 70., 77., 85. és 90. §-aiban szereplõ rendelkezéseket, az egységes javaslat módosított szövege szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 257 igen szavazattal, 83 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat minõsített többséget igénylõ rendelkezéseit elfogadta.

Most a törvényjavaslat további rendelkezéseirõl határozunk, az egységes javaslat módosított szövege szerint.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat további rendelkezéseit, az egységes javaslat módosított szövege szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 257 igen szavazattal, 80 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megadom a szót elõször Csépe Béla frakcióvezetõ-helyettes úrnak, aki a Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportjának szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage