Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt képviselõtársaimnak felhívom figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 14., 15., 16., 31., 41., 42., 43., 46. pontjaiban, illetõleg a kiegészítõ ajánlás 4., 29. pontjában lévõ javaslat elfogadását.

A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja az elõterjesztõ.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a módosító javaslatokat 226 igen szavazattal, 54 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

A 44. pontban Pusztai Erzsébet a törvényjavaslat 7. számú mellékletének kiegészítését kezdeményezi. Ebben a mentálhigiénés programok, alkoholizmus-prevenció, ifjúsági és szabadidõs sport támogatására 500 millió forintot javasol.

A költségvetési és a szociális bizottság támogatja, a számvevõszéki bizottság nem támogatja.

És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 164 nem szavazattal, 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem határozott az Országgyûlés? Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra csütörtöki ülésünkön kerül sor.

Soron következik a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti közcélú felhasználásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést T/3486. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/3486/40. és 52. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Medgyessy Péter pénzügyminiszter úrnak, aki válaszol a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage